Make your own free website on Tripod.com


BeNToNG...siapa dia yang sebenarnya???
BentoNG
      Hai ... Hmmm...mesti korang nak tau saper tuan empunya homepage nie ...ahaaa... nie aku nak cerita la nie okeiii ... member aku menggelarkan aku "BeNToNG" ... untuk meng"comercial"kan gelaran aku nie korang bole panggil "ben" jer ... maner datangnya gelaran nie , nanti la aku cerita panjang ceritanya ... tak abis 40 hari 40 malam ... hhhmmmm , Secara ringkasnye... usia aku hampir menjangkau 20-an... Aku adalah anak no 1 dari 4 orang beradik ... Aku berasal dari Pahang Darul Makmur, kini menetap di Shah Alam... dan sekarang aku menuntut di KoleJ MTDC Media Academy kat Serdang, Selangor ... dekat jer dengan area UPM ... hehehe ...beware !Cecita aku sebenarnya banyak... dulu aku ingat nak jadi Arkitek, pas tuh nak jadi kaunselor plak , kekadang aku rasa nak jadi engineer, ader gak rasa nak jadi ... programmer ...tapi sekarang nie aku study dalam bidang MULTIMEDIA so aku rasa jadi Multimedia Developer kot ... aku tak kisah aku keja aper ...asalkan serasi dengan jiwa aku ... harap aku bertemu dengan kerja yang sesuai dengan aku ...insyaallah

      nie nak cerita pasal hobi plak ... Hobi aku ader banyak ... tak tentu ...aku pun tak kira ader berapa banyak hobi aku ... yang pasti aku suka menghadap komputer ... selagi mampu aku hadap komputer tuh ... selagi tu ler aku tak berganjak ... sampaikan aku tak sedar keadaan dan waktu sekeliling aku (aku pun tak paham... apesal aku minat sangat dengan komputer nie), surfing internet adalah salah satu hobi aku gak ... aku rasa hobi nie lah yg paling aku banyak buat pelaburan ... aku selalu surf kat cc sebab kat umah aku takder line internet... so memang beribu kot abis... hehehe .. ( tak terkira la plak) dengan surfing nie ler ... mencurahkan idea aku utk menghasilkan homepage , tambahan plak aku amik bidang multimedia , kena ler banyak surf untuk researh project-project aku ... lepas tuh carik member ... tapi takde ler ramai mane pun member internet aku , bole kira ... Dengar radio merupakan aktiviti aku biler tengah rileksss... feeling sorang time lagu-lagu best , TiMe HiGHWaY RaDiO , RaDiO ErA dan HiTs F.M merupakan stesen yang biasa aku dengar ... nengok video pun hobi aku ... time aku tengah rilekss jugak ... aku nie kalau nak nengok filem ... filem yang ader unsur-unsur misteri , futuristic , triller , seram n comedy ... macam tHe X-FileS , StAr TreK , tHe MaTRiX , ConspiRacY ThEoRy , tHe CraFt , WaTeRBoY , ShE aLL ThaT ... memacam lagi ler ...

      Lagi satu hobi aku yg selalu aku buat ialah buat aktiviti yg "adventure"... "adventure" camna tuh???... adventure ler, contoh nyer panjat gunung ... gi camping ... jungle tracking ... dan memacam lagi ler, seronok beb ! tapi skang nie dek sebab study aku takde masa nak buat semua tuh ... kekadang rindu plak time memuda dulu , hehehe (sesaper yang pernah mengikuti KEM CAHAYA II, KEM AIDS/HIV or yang dikelolakan oleh SM TaMaN SrI MuDa , ShAH AlaM ...atau PBSM cabang petaling, suDi La KiraNya EmaIl Aku BalIk ) Gi berkelah kat pantai pun hobi aku gak (sebab nak blaja berenang...hehehe!!!) lagi pun aku rasa otak aku rileks jer biler gi kat pantai ... rasa insaf pun ader ... tenang setenang air di muara ... hehehe (falsafah tu beb!)

      mmm... Aku rasa cukuplah sekadar korang tau setakat gelaran aku jer... Siapa aku yang sebenar-benarnya, tak perlulah korang nak tau sangat... sekali-sekala ... nak gak rasa camner idup dalam dunia Low-Profile nie... WeLL ... kalau ader sesaper yang nak merapatkan tali siraturrahim dengan aku ...bole ler meng"email" aku ... di fri3nd@usa.net dan aku akan reply AS SOON AS POSIBLE!!!

Sekian...

"BeN" ...



BioDaTa ! Berita TerKiNi ! KoleJ MTDC AlBuM MeMBeR ! MeMBeR KaMcInG MuZik JUkEBoX PuIsi PuJaNGGa MuTiaRa KaTa DiGiTaL ArT ! LiNk Web TerBaIk