Make your own free website on Tripod.com

Semua puIsi nie hasil nukilan member-member Aku yang sememang nya berjiwa SenI ( ader jugak yang berjiwa jiwang ) ... walaupun diorang blaja kat KolEj yang berkonsepkan MULTIMEDIA dan tak pernah belaja bidang sastera atau yang sewaktu dengannya ...tapi diorang nie ada bakat terpendam ... korang hayatilah puisi-puisi nie ... dan bagi sesaper yang nak blajo or nak bertanya or nak mintak penjelasan pasal puisi-puisi nie .. email la penciptanya ...

Sesaper menghantar puisi utk disiarkan kat sini bole ler email aku di puisiku@usa.net seperti biasa utk menglamerkan diri antor ler sekali dengan biodata korang ... kalau ader gambo pun best gak tuh ... setiap kali aku update homepage aku nie , aku akan masukkan puisi yang terbaik yang akan dinilai oleh orang-orang bertauliah daripada PeRsaTuaN (UnDeRGroUnD) PenCiPTa PuIsI SeMAlaYsIa ( PPPS ) ... hehehe

Untuk permulaan ini , PPPS telah bersetuju bulat suara , memilih puisi aku sebagai puisi terbaik , sebab aku aje yang bertanding ... hehehe , aper pun ... hayatilah ...

[- Mengapa ??? -]    [- Perjuangan Tak Berpenghujung -]    [- Dup Dap , Dup Dap ...Jantung Ini -]   

Ibu

Ibu
Dari kecil hingga aku dewasa
Kau berperang dengan dugaan
Kau menerima segala ujian
Kau menepis segala hinaan
Demi membesarkan aku ini

Ibu
aku kagum dengan ketabahanmu
aku kagum dengan semangatmu
aku kagum dengan pendirianmu
tidak kenal erti keperitan dalam membesarkan aku ini

Ibu
hapuskan air matamu
hapuskan segala kesedihanmu
hapuskan segala duka lara dalam hidupmu

kerna anakmu ini
akan membela nasibmu
akan berjuang mempertahankanmu
akan mengembalikan cahaya kehidupan yang sempurna
kepadamu
setelah titisnya air mata mu
setelah keluarnya keringat kasih
hanya untuk membesarkan aku ini

Ibu
senyumlah dikau
senyumlah kembali
itu janjiku kepadamu
akan ku pegang hingga ke akhir hayat

Ibu ...

Hasil Nukilan : Ben

BioDaTa ! Berita TerKiNi ! KoleJ MTDC AlBuM MeMBeR ! MeMBeR KaMcInG MuZik JUkEBoX PuIsi PuJaNGGa MuTiaRa KaTa DiGiTaL ArT ! LiNk Web TerBaIk